Hvor mye minne (RAM) trenger jeg?

Her er våre beregninger (utført Mars 2018) som viser anbefalt maks størrelse på en world, basert på hvor mye minne (RAM) din server har.

Standard størrelse på en world er 72x72 (0.52km²)

2 GB RAM:
Anbefalt maks størrelse på world: 100x100 (1.0km2)

4 GB RAM:
Anbefalt maks størrelse på world: 140x140 (1.96km2)

6 GB RAM:
Anbefalt maks størrelse på world: 172x172 (2.96km2)

8 GB RAM:
Anbefalt maks størrelse på world: 200x200 (4.0km2)

Viktige huskeregler:

• RAM-forbruk øker ikke betraktelig med antall spillere. Det er størrelsen på din world som er den avgjørende faktoren for hvor mye minne (RAM) din server bruker.
  • Desto større world du har, desto lengere tid vil serveren bruke på å starte opp.
  • Vi fraråder å generere worlds som er større enn våre anbefalninger over. Husk at du også må ha plass til dine spillere, som også bruker litt av din servers RAM.
  • X og Y må være like. Anbefalningene over er testet stabile.
  • Beregningene over er gjort etter best effort og må ansees som veiledende. ECO er et Alpha-spill i konstant utvikling, så minneforbruket kan øke og minke uten forvarsel.

Slik endrer du størrelsen på en world:

Størrelse på din Eco-world kan du justere i filen WorldGenerator.eco, som du finner i Game Panelet under "Configuration Files".
Her endrer du verdiene "x" og "y" under dimensions. Dette avgjør størrelsen på verden. Se eksempler over.

Når du har satt ønsket world-størrelse i WorldGenerator.eco må du wipe din gamle world, slik at den nye kan genereres ved neste oppstart. Det er ikke mulig å endre størrelse på en eksisterende world. Du kan wipe din gamle world ved å klikke på "Wipe World"-knappen i game panelet ditt.

Vær obs på at en stor world kan ta flere minutter å generere ved første oppstart. Vær derfor tålmodig og la serveren starte helt opp før du slår den av igjen.