7 Days to Die bruker et eget permission-system, hvor den som har permission level 0 har tilgang til å gjøre absolutt alt med serveren.
Det er permission level 0 vi skal bruke i denne guiden.

Slik gjør du deg selv til admin med permission level 0 (høyeste tilgang):

1) Begynn med å finne din Steam64 ID. Du kan finne den her: https://steamid.io/
- Lim inn linken til din steam profil og klikk "Lookup". Kopier så tallene som utgjør din Steam64ID, 15 til 20 siffer.

2)
Logg inn på kontrollpanelet for spillserveren din. Sørg for at serveren er påslått.

3) Klikk på ikonet "7DTD Console" for å komme til serverens live-console. Passordet er det du valgte som "RCON-passord" under bestillingen.
Hvis du har glemt ditt passord, så finner du det i filen "serverconfigmain.xml" som er under ikonet "Konfigurasjonsfiler" i kontrollpanelet.

4) I consolen, så skriver du: admin add SPILLERNAVN 0 (f.eks. admin add Newbie 0) og trykk enter.

Du kan nå utføre admin-commands fra consolen in-game. Du tar opp consolen ved å trykke på Ø in-game.

Her er en liste over tilgjengelige admin-commands.