Hvordan Installere, oppdatere og avinstallere mods på Dayz server

Oppdatert: September 2020

Mods for din Dayz server kan du enkelt installere, oppdatere og avinstallere i game panelet ditt. Dette gjør du ved å klikke på knappen "Mod Workshop" som vist på bildet under:

I Mod Workshop får du full oversikt over alle mods som er tilgjengelig for Dayz via Workshop. I denne oversikten kan du også se hvilke mods du har installert, og hvilke mods som har tilgjengelige oppdateringer.

Moddene vil automatisk aktiveres i din kommandolinje (oppstartslinje) etter at de har blitt installert på din server. Evt. dependecies (mods som kreves for at modden du har valgt skal fungere) vil også automatisk installeres og aktiveres. Evt. keys-filer vil automatisk bli plassert på riktig lokasjon.

NB! Vi anbefaler å installere noen få mods om gangen (inntil 3 stk) og la serveren starte opp før nye mods installeres. Dette for å enklere kunne feilsøke og reversere endringer ved installasjon av mods som ikke passer sammen, inneholder feil, eller er utdaterte. Mens mod-installasjon pågår må ikke vinduet lukkes.

Manuell aktivering av mods / FTP-opplasting:

I noen scenarioer er det best å aktivere sine mods manuelt - f.eks. dersom moddene må aktiveres i en spesiell rekkefølge, eller mod-utvikler feilaktig har oppført en mod med feil kategori, eller hvis modden skal lastes opp med FTP til serveren. Dette kan du enkelt gjøre ved å klikke på ikonet "Kommandlinjer" i game panelet ditt.

Klikk deretter på "Ny" for å opprette en egendefinert kommandolinje. Deretter kan du skrive inn moddene som skal aktiveres, i den rekkefølgen du ønsker.

Husk på dette når du aktiverer dine mods manuelt:

- Ha @ foran hvert modnavn, og skill de ulike moddene med semikolon (;).
- Klikk "Aktiver" på din egendefinerte kommandlinje etter at den er opprettet - dette for at endringene du har gjort skal tre i kraft.
- Moddene må først installeres ved hjelp av Mod Workshhop (eller lastes opp med FTP), før de aktiveres i din kommandlinje.
- Når du bruker en egendefinert kommandolinje, må alle mods aktiveres manuelt etter at de har blitt installert. Både de som er installert via Mod Workshop og de som er lastet opp med FTP.

Se eksempler på manuell mod-aktivering nedenfor: