Innstillinger som skal gjøres på en Space Engineers-server gjøres i fra den aktive sandbox-konfigurasjonsfilen. Det er veldig viktig at serveren er helt avslått når endringene utføres, ellers kan de bli tilbakestilt.

1)
 Begynn med å stoppe serveren

2) Åpne Filbehandleren og naviger deg inn i følgende mappe: DedicatedServer64/Saves/<DinWorldMappe> (Som standard vil world-mappen hete World)

3) Finn filen Sandbox_config.sbc og dobbelklikk på denne for å åpne filen.

4) I denne filen finner du de vanlige innstillingene for din server. Bl.a. InventorySizeMultiplier, RefinerySpeedMultiplier etc.

5) Utfør ønskede endringer og klikk deretter Save & Exit

6) Start serveren igjen