På grunn av Rust sin nåværende "navmesh"-motor (AI-generatoren som får dyr til å bevege seg), har vi sett oss nødt til å slå denne av som standard for alle nye servere, slik at alle dyr står i ro. Men, det er veldig enkelt å aktivere denne funksjonen på serveren din.

RUST serverens basis-settings som navn, rcon passord, header image, seed, description, level, worldsize etc. endres fra Commandline Manager i Game & Voice Panelet. Her kan du også slå på "navmesh" motoren for din server, slik at dyr og NPCs beveger seg som normalt. Slik gjør du det:

1) Logg inn på vårt Game & Voice Panel

2) Klikk "Game Services" i venstre marg og velg din Rust server.

3) Klikk Commandline Manager

4) Klikk "New" for å opprette en custom commandline

5) Skriv inn ønsket description i det øverste feltet. F.eks. "min server"

6) Aktiver begge sjekkboksene til venstre i feltet for "Navmesh" og klikk Save. Deretter klikker du Select på din custom commandline for at endringene skal tre i kraft.

7) Din server vil nå automatisk restarte seg og aktivere Navmesh motoren, slik at dyr og annen AI beveger seg som normalt.

Vær klar over følgende begrensninger ved bruk av Navmesh motoren:

Navmesh motoren er ikke ferdig optimalisert av Rust-utviklerne, og er fortsett å anse som work in progress. Dette betyr at den kan inneholde feil og bugs.

Serveren vil bruke lengre tid enn normalt ved oppstart. Du kan forvente inntil 10 minutter ventetid fra du har trykket start / restart i kontrollpanelet ditt før serveren er mulig å koble til. Du kan også forvente noe høyere CPU forbruk enn normalt.