Hvordan bytter jeg mellom Craftbukkit, Tekkit, Hexxit, FTB, ATLauncher og andre modpacks?

Vanilla (Standard Minecraft)

Forhåndsinstallert! Serveren har støtte for nyeste versjon av Vanilla Minecraft som standard.

Velg den versjonen du vil ha fra JAR-file menyen i Minecraft panelet og klikk save og restart serveren for å starte.

Ønsker du å kjøre snapshot, må vår support kontaktes for å låse opp din server for custom JARs.

CraftBukkit / Spigot (Minecraft med plugins)

Forhåndsinstallert! I kontrollpanelet ditt så har du en JAR-File meny hvor du kan velge mellom de ulike CraftBukkit og Spigot-buildene vi har forhåndsinstallert.

Velg den versjonen du vil ha og klikk save og restart serveren for å endre. Ønsker du å kjøre development eller en egenkompilert versjon av Bukkit/spigot, så må vi kontaktes for å låse opp serveren for deg slik at du kan laste opp og kjøre enge JAR-filer.

Modpakker (FTB, Technic, ATLauncher etc.)

Hvis du ønsker å kjøre en modpakke, bruker du ikke JAR-File menyen i panelet, men tekstfeltet «JAR File» som er rett under. Her skriver du inn navnet på jarfilen du vil bruke, klikker save og restarter for å kjøre JAR-filen. (se bildet under) *

unlocked-jar

* Dersom du ikke har kjørt en modpakke på din server tidligere, må din server først låses opp av oss. Ta kontakt med support for å få dette gjort. Når serveren din har blitt låst opp for å kjøre egne JAR-filer, kan du følge en av guidene under.

Technic Installasjonsguide

- Før du kan starte, må din server først ha blitt låst opp for bruk av custom JAR Filer av vår support.

1) Stopp serveren.

2) Last ned siste versjon av modpakken du ønsker: Tekkit, Hexxit, B-Team, Voltz, Big Dig, eller søk deg frem til den pakken du vil ha.

3) lagre pakken på din PC. Pakk ut .zip/.rar arkivet.

4) Kjør launch.bat og la serveren starte helt opp. Dukker det opp en fil som heter eula.txt i mappen, må filen åpnes og innholdet må endres til eula=true , kjør så launch.bat på nytt og la serveren starte helt opp før du lukker vinduet.

5) Last ned og installer FileZilla FTP-Client på din PC. FTP-klienten kan lastes ned her.

6) Logg inn på minecraft panelet og gå til Files -> FTP File access. Her vil du finne FTP IP, port og brukernavn for FTP kontoen din.
(FTP-passordet er det samme som Multicraft-passordet)

7) Koble til serverens FTP område med FileZilla med FTP-infoen som du nettopp hentet ut fra kontrollpanelet.

8) Last opp hele innholdet av modpakken som du nettopp lagret på din PC. Last opp innholdet fra mappen til din server ved å dra alle filene over med FileZilla.

9) Når opplastingen er ferdig, så må du sjekke at du har en JAR-fil som heter Tekkit.jar eller Forge....jar. Endre navnet til ftbserver.jar (om modpakken baserer seg på Minecraft versjon 1.12.2 eller nyere, endrer du navnet til custom.jar)

10) Skriv ftbserver.jar (eller custom.jar) inn i JAR-File tekstfeltet på ditt panel og klikk save. Nå kan du starte din server og vente på at den skal klargjøre modpakken. Etter 1-2 minutter, så bør den være grønn og klar til bruk.

FTB Installasjonsguide

- Før du kan starte, må din server først ha blitt låst opp for bruk av custom JAR Filer av vår support.

1) Stopp serveren.

2) Last ned siste versjon av modpakken du ønsker fra FTB launcheren (eller Curse)

3) lagre pakken på din PC. Pakk ut .zip/.rar arkivet.

4) Kjør forst FTBInstall.bat. Finnes ikke denne filen, kan du hoppe videre til neste steg.

5) Kjør ServerStart.bat og la serveren starte helt opp. Dukker det opp en fil som heter eula.txt i mappen, må filen åpnes og innholdet må endres til eula=true , kjør så ServerStart.bat på nytt og la serveren starte helt opp før du lukker vinduet.

6) Last ned og installer FileZilla FTP-Client på din PC. FTP-klienten kan lastes ned her.

7) Logg inn på minecraft panelet og gå til Files -> FTP File access. Her vil du finne FTP IP, port og brukernavn for FTP kontoen din.
(FTP-passordet er det samme som Multicraft-passordet)

8) Koble til serverens FTP område med FileZilla og FTP-infoen som du nettopp hentet ut fra kontrollpanelet.

9) Last opp hele innholdet av modpakken som du nettopp lagret på din PC. Last opp innholdet fra mappen til din server ved å dra alle filene over med FileZilla.

10) Når opplastingen er ferdig, finn .JAR-filen som begynner med "FTB....." eller "Forge....." Denne skal renames til "ftbserver.jar". (Om modpakken baserer seg på Minecraft versjon 1.12.2 eller nyere, endrer du navnet til custom.jar)

11) Skriv ftbserver.jar (eller custom.jar) inn i JAR-File tekstfeltet på ditt panel og klikk save. Nå kan du starte din server og vente på at den skal klargjøre modpakken. Etter 1-2 minutter, så bør den være grønn og klar til bruk.

ATLauncher Installasjonsguide

- Før du kan starte, må din server først ha blitt låst opp for bruk av custom JAR Filer av vår support.

1) Stopp serveren.

2) Last ned siste versjon av modpakken du ønsker fra ATLauncheren ved å klikke "Create Server".

3) lagre pakken på din PC. Pakk ut .zip/.rar arkivet.

4) Kjør forst ServerInstall.bat. Finnes ikke denne filen, kan du hoppe videre til neste steg.

5) Kjør ServerStart.bat og la serveren starte helt opp. Dukker det opp en fil som heter eula.txt i mappen, må filen åpnes og innholdet må endres til eula=true , kjør så ServerStart.bat på nytt og la serveren starte helt opp før du lukker vinduet.

6) Last ned og installer FileZilla FTP-Client på din PC. FTP-klienten kan lastes ned her.

7) Logg inn på minecraft panelet og gå til Files -> FTP File access. Her vil du finne FTP IP, port og brukernavn for FTP kontoen din.
(FTP-passordet er det samme som Multicraft-passordet)

8) Koble til serverens FTP område med FileZilla og FTP-infoen som du nettopp hentet ut fra kontrollpanelet.

9) Last opp hele innholdet av modpakken som du nettopp lagret på din PC. Last opp innholdet fra mappen til din server ved å dra alle filene over med FileZilla.

10) Når opplastingen er ferdig, finn .JAR-filen som begynner med "FTB....." eller "Forge....." Denne skal renames til "ftbserver.jar". (Om modpakken baserer seg på Minecraft versjon 1.12.2 eller nyere, endrer du navnet til custom.jar)

11) Skriv ftbserver.jar (eller custom.jar) inn i JAR-File tekstfeltet på ditt panel og klikk save. Nå kan du starte din server og vente på at den skal klargjøre modpakken. Etter 1-2 minutter, så bør den være grønn og klar til bruk.

Problemer? Kontakt support!